Regels forum

Vragen over de regels - of ben je het er niet mee eens? Mail: info@treehugs.nl of bel 0522-260791.

Je eerste post
Het wordt zeer gewaardeerd als je jezelf bij je eerste post voorstelt. Iets korts over jezelf.

Omgang andere posters
Wees voorzichtig met nieuwe leden. Jij bent geen moderator, bevalt iets niet dan tip je een moderator. Als je het niet eens bent met met een ander kom je met argumenten.

Jouw privacy
Treehugs registreert je ip nummer en je emailadres - niet meer dan dat. Bovendien geven we die niet aan anderen, behalve als een rechter of de wet Treehugs daartoe dwingt. Treehugs kan alleen met een beveiligde verbinding gebruikt worden. We gebruiken wel Google Analytics.

Nederlands recht
Treehugs draait op een eigen virtuele server bij TransIP, naast de ringweg A10 Amsterdam. Door de locatie en de eigenaar valt Treehugs dus onder het Nederlands recht. Dat geeft posters en de eigenaar van Treehugs plichten maar ook veel rechten.

Jij mag kwetsen, shockeren of verontrusten
"De botsing van meningen, hoe scherp ook, is een wezenskenmerk van de persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en de democratie. En dat geldt ook - en niet in het minst - voor meningen die ‘kwetsen, shockeren of verontrusten’, zoals het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in verschillende arresten bepaalt. Elders spreekt het Hof van het recht op ‘overdrijving en provocatie’." Bron: Raad voor de Journalistiek. http://www.rvdj.be/node/400

Opmaak, spelling & taal
2 uitroeptekens, schrijven in HOOFDLETTERS en meer dan 1 smilie is schreeuwen - het kan, maar meestal lijk je een dronken malloot. Maak geen kermisattractie van je post, wees spaarzaam met opmaak, smilies en vooral uitroeptekens. Controleer je spelling, als jij niet de moeite neemt een post een beetje netjes te schrijven is het ook niet de moeite waard om gelezen te worden. Nederlands is standaard, posten in het engels is mogelijk als het een nut heeft of bij een citaat. En... Lees goed na je geen woorden overgeslagen hebt.

Links maken
Links maken naar wat dan ook is prima, maar het moet een nut hebben voor de lezer. Het internet kan niet zonder links, het world wide web is een grote link. Maar een post om alleen maar te kunnen linken is teveel van het goede. Een link (naar je eigen website) is prima, maar het moet iets toevoegen voor de lezer.

Commerciele posts
Je mag altijd gebruikt of overtollig spul aanbieden - op de juiste plek. Commerciele posts zijn beperkt mogelijk - overleg met beheerder.

Over je product posten kan als je maar goede en nieuwe informatie deelt - je post moet interessant voor de lezer zijn. Je moet als je over je produkt post mee doen met discussies. Je eigen product omschrijven met de prijs erbij? Overleg met beheerder.

Treehugs kan commerciele partijen uitnodigen om te posten, met als dank een link of zelfs een prijsvermelding.

Jouw auteursrecht
Als je dit forum post mogen wij je post aan anderen laten zien (duh). Maar het auteursrecht blijft van jou, Treehugs is niet een soort FaceBook die jou mooie foto's aan anderen gaat verkopen - dat gaan we niet doen. Jij blijft eigenaar.

Wat jij post blijft. Na een post hoeven we niet op je vraag in te gaan om je post (of al je posts) te verwijderen. Ook niet na een ban.

Andermans auteursrecht - jij mag citeren
Afbeeldingen of teksten van een ander overnemen mag niet. Wat wel mag is citeren. (Kan niemand je verbieden: citaatrecht). Bij citeren is het noodzakelijk dat je de bron vermeldt. Minimaal moet dat als volgt: (Naam auteur, jaartal, p. paginanummer). Liefst meer informatie, of zelfs een link. Je mag behalve tekst ook afbeeldingen citeren (beeldcitaat).