Het leven van een boomverzorger

Nieuws! Heb je iets nieuws? Dit is de plek.
Post Reply
User avatar
Geert7
Treehugger
Treehugger
Posts: 548
Joined: 23 Sep 2014, 19:49
Location: Meppel
Contact:

Het leven van een boomverzorger

Post by Geert7 »

Van de week echt een heel verdrietige post gedaan, want boom overleden qua vergiftiging. Daarom vandaag een heerlijk luchtige post, optimaal weer, blije boomverzorgers (me & Knot) in een hele dikke boom.

Heerlijk luchtig allemaal na een digitale begrafenis van een schattig berkje. Vandaag een hele dikke beuk gesnoeid. Klimmen zonder kettingzaag. Met handzaagje dood hout eruit. En daarna een verankering erin. 2 tons verankering kan tot 30cm doorsnede arm/tak gebruikt worden.

En wat een mooie dag. Zo'n dag dat je pi-bandje te kort is. So what. Zo'n dag dat de eerste klimmer de verstelbare cambiumsaver (frictionsaver) niet zo installeert dat ie vanaf de grond naar beneden te halen is, maar de tweede klimmer daar blij mee is - mag ie langer in de boom hangen.

Zo is het leven van een boomverzorger bedoeld. Snoeien in een beuk in optimale conditie midden in Meppel. Nu we het toch over Meppel hebben... Meppel is genoemd in de Boomzorg p. 23. Dan hoor je er als stad toch weer ff echt bij he?

Reden dat we toch zaagbroek aan hadden... geen reden. Gewoonte ofzo.

Genoeg gelul, picas!

Was nog wat leuks te zien in de beuk... een vergroeiing, foto 2 en 3. Niet gewoon een vergroeiing, maar deel na vergroeiing is afgestorven en eerste deel volledig gezond.

Volgende week minder weer.

Wegens goed humeur de volgende vraag... wil iedereen eens niets-aan-de-hand-mooi-weer-wat-leuk-dat-ik-in-een-boom-hang-foto's posten?
Attachments
snoei dikke beuk
snoei dikke beuk
obj_6615.jpg (239.89 KiB) Viewed 8856 times
mooie vergroeiing, tak
mooie vergroeiing, tak
obj_6644.jpg (169.82 KiB) Viewed 8856 times
vergroeiing tak overzicht
vergroeiing tak overzicht
obj_6647.jpg (491.02 KiB) Viewed 8856 times
boom7 - advies - verwijderen - snoeien - stormhout - wij zijn de aap
Post Reply