Glyfosaat

Discussie en vragen over alle onderwerpen behalve materiaal en veiligheid
Post Reply
User avatar
WiPe
Treehugger
Treehugger
Posts: 424
Joined: 13 Dec 2007, 20:28
Location: Oost-Vlaanderen

Glyfosaat

Post by WiPe »

Beste treehuggers,

mensen die mij kennen, weten dat ik iets met Taxus heb.

Een van mijn favoriete bomen staat in Frankrijk, in een klein dorpje, La Haye de Routot. Meer dan 10 meter stamomtrek en een kapel in de holle stam gebouwd. Straffer nog, op hetzelfde kerkhof staat een tweede boom, kleiner, maar dan nog meer dan 9 meter omtrek, met een mariagrot.

Het gaat over de eerste boom. Die heeft een enorme kruin, meer dan 20 meter doorsnede. Een paar van die takken groeien over eenn bijgebouwtje van de buren. 'Toevallig' zjn de taakken boven dat bijgebouw helemaal bruin geworden. Laboonderzoek heeft uitgewezen dat die naaalden 14 mg/kg glyfosaat bevatten. Er is klacht neergelegd. De politie heeft een onderzoek gevoerd (met de Franse slag) en geen dader gevonden. :evil: :shock:

In tussentijd is een groep van mensen opgestaan die zich het lot van de boom (letterlijk een duizendjarige, en waarschijnlijk nog veel ouder) aangetrokken heeft.

Ze hebben de boom voorgesteld als kandidaat voor 'Arbre de l' année' (boom van het jaar) in Frankrijk. Er is een kandidaat voor elke regio.

Omwille van wat met de boom gebeurd is, is het erg belangrijk dat de boom zo veel mogelijk stemmen krijgt. Winnen hoeft niet, maar hoe meer stemmen, hoe lastiger om deze zaak af te doen als 't-is-maar-een-boom. Het leuke is dat er ook stemmen van buiten Frankrijk aanvaard worden.

Dus als jullie een inspanning willen doen: http://www.arbredelannee.com/view_laure ... f52d0f7380" onclick="window.open(this.href);return false;

Meer info over wat er met de boom aan de hand is http://www.themeaningoftrees.com/node/352" onclick="window.open(this.href);return false;

en meer info ver de boom zelven http://www.ancient-yew.org/siteInfo.php ... &nowpage=1" onclick="window.open(this.href);return false;

En leuke plaatjes over de twee bomen https://www.ecosia.org/search/images/q/ ... +du+Routot" onclick="window.open(this.href);return false;

Reageren moet niet, stemmen wel. En als jullie echt een inspanning willen doen:stuur dan mails aan al jullie vrienden, of doe een oproep via farcebeuk, eender wat, als het maar de wereld rond gaat en er zoveel mogelijk stemmen verzameld worden.
Boompje groot, plantertje dood?
Dat is pas duurzaam aanplanten!!!
User avatar
WiPe
Treehugger
Treehugger
Posts: 424
Joined: 13 Dec 2007, 20:28
Location: Oost-Vlaanderen

Re: Glyfosaat

Post by WiPe »

Image
Boompje groot, plantertje dood?
Dat is pas duurzaam aanplanten!!!
User avatar
geert7
Treehugger
Treehugger
Posts: 548
Joined: 23 Sep 2014, 19:49
Location: Meppel
Contact:

Re: Glyfosaat

Post by geert7 »

+1 gedaan!
boom7 - advies - verwijderen - snoeien - stormhout - wij zijn de aap
Post Reply